Mozilla YVR office by Hughes Condon Marler Architects, Vancouver – Canada

March 4th, 2014 by retail design blog

Mozilla YVR had a strong concept driven design approach that first sought to understand who the client was and how they intended to use their space. Culturally speaking this client had different expectations for their space than the typical office tenant and required a rethinking of how one approaches the design of office space. There would be no receptionist, no corner offices and a focus on spaces that reinforced collaboration between individuals and teams.

The design process lead to a solution where meeting rooms and support spaces were internalized and the open plan workstations were distributed at the exterior of the floor plate. This strategy freed up the perimeter zone giving unobstructed access to daylight, air and views to everyone. Chalkboard walls, pin up spaces and formal and informal meeting spaces are arranged such that the collaborative culture of the client reinforced.

Architects: Hughes Condon Marler Architects
Photographs: Courtesy of Hughes Condon Marler Architects





















http://www.archdaily.com/480623/mozilla-yvr-hughes-condon-marler-architects/

BLUE Communication office by Jean Guy Chabauty & Anne Sophie Goneau, Montrea...
The principal concept was to wield expansive zones of living space in corres...
Kellogg's headquarters by 3g office, Madrid
Great care was taken in the detail design and circulation areas in terms of ...
Brand X creative playground by Loop Creative, Sydney
On a modest budget Rod Faucheux of Loop Creative conceptualised a 1100sqm sp...
Bridgestone Communication Space by WALTZ., Tokyo
Bridgestone Communication Space by WALTZ., Tokyo

One thought on “Mozilla YVR office by Hughes Condon Marler Architects, Vancouver – Canada

Leave a Reply