Cagnolati optometry by HEIKAUS, Duisburg – Germany

March 11th, 2014 by retail design blog

Modernism, clarity and a natural appearance create an impressive room feeling. The overall area of 500 m² is built straight-lined and usage-oriented. The reception area of the new eye and seeing centre is bright and friendly in its appearance. Next to a comfortably designed waiting area and a central reception counter, the onlooker‘s eye is caught by a graphics wall with indicative keywords about the entire performance range at once. A straightlined, simple wall display case provides initial insights into the product range.

The design line of the entire sales and consulting area with 200 m² already becomes clear in the entrance area: a continuous purist language of forms, white furnishings, white ceilings and walls are accentuated by blue colour segments in different nuances. The way to the generous consulting and sales area is accompanied by a wall area applied with pixels in shades of blue and grey – reminiscent of the colour pigments of the human eye. The two-dimensional pixel graphics develop into three-dimensional mosaic walls for goods presentation in the sales area.

Light-coloured oak furnishings in connection with oak lamellae ensure a natural and warm look in the sales and consulting area. In the rear area, the segmentation and placement of the lamellae creates a room-in-room feeling. Comfortable meeting oases are created by table tops placed on blocks, combined with classic Vitra seats and large suspended lamp shades. The goods range is presented openly on delicate white trays between the vertical wood lamellae. Cagnolati optometry – competent consulting in a stylish, easy-going atmosphere.

Design/planning: HEIKAUS Concept GmbH
Project management/execution: HEIKAUS Interior GmbH
Photographs: Uwe Spoering, Cologne



Samsung Roadshow by Dalziel and Pow, Germany
The hub area acts as the heart of the exhibition and holds the newest and mo...
Bing, Harris & Co. store by Pennant & Triumph, Hamilton - New Zealand
The brick has a modern wash of matte white paint and the brand logo has been...
BOLO AO FORNO! shop by ESTÚDIO JACARANDÁ, São Paulo – Brazil
To equalize the retro look were introduced fine finishes, as bricks, mineral...
A.S. Barbershop by Felipe Hess, São Paulo - Brazil
The same squared tiles on the inside turns into dimension unit, characterizi...

Leave a Reply