Audemars Piguet store by Creative Circle International, Bal Harbour – Florida

March 25th, 2014 by retail design blog

A.R.E. Awards – Hardline Specialty Store up to 3,000 sf – Grand Prize

The 954-square-foot store creates an elegant homage to the Swiss countryside, where the brand’s headquarters are located. The design blends contemporary angular millwork that pays tribute to the precision and design of the luxury watches on display with organic elements such as moss rock beds and Swiss quartz stone. Uniting millwork of changing angularity is the floating effect of cantilevered showcases. The 16-foot-long welcome desk is a floating counter that combines a showcase, wet bar and POS system. The lack of visible locks, hinges, pulls and other hardware enhances the clean, sleek look and avoids competing with the product’s metal finishes.

Architect Adache Architects, Ft. Lauderdale, FL.
Design Creative Circle International AG, Bern, . Switzerland
Design/Project Management Spin Design, Inc., New York, NY.








http://www.aredesignawards.com/award_winner_detail.cfm?key=2014291132&key2=Audemars%20Piguet

YUSTY store by Marketing-Jazz, Madrid
A new approach for a traditional multi-brand store. The result is a store de...
Risk. made in Warsaw store by smallna, Warsaw
The designers at smallna were influenced by the reversible nature of Risk. M...
Lotus C-01 motorcycle by Daniel Simon
The design process of the C-01 was a labour of love – there were many challe...
Jac+ Jack store by George Livissianis, Sydney - Australia
Parts of the concrete shell, most notably the ceiling with meandering utilit...

Leave a Reply