Charles House club by M4, Seoul – South Korea

March 28th, 2014 by retail design blog

Personified as the private mansion of a 19th-century English dandy, Charles House is a members-only bar in the heart of Seoul. Conceived by local design firm M4, the 145-m2 club breaks it’s bold masculine look with quirky and humoristic details. Meticulous finishes and lighting stages the dark blue-grey space – clad in eclectic graphics, exaggerated trims and exposed concrete.

Guest enter through a Hall of Mirrors-like foyer – covered in empty frames. Further on, a mannequin joins a series of top hat pendant lampshades to welcome visitors into the main hall. A period chandelier pops out from the centre of the dark ceiling to illuminate every corner of the lounge. On one end, a cosy living room nestles next to regal windows – bringing-in moon light – while in the background, a wall to ceiling bookshelf holds classic editions.

Charles House’s focal point is an extruded bar. With recessed lighting, the white monolith appears to float. Guest quickly forget when and where they actually are.

Photos Dae Sun Yoo


http://www.frameweb.com/news/charles-house-by-m4

Fandango light by Danny Fang for HIVE
I found a photo of a flamenco girl throwing her dress all around with great ...
Ryska Posten logistics office by VIDA, Stockholm - Sweden
On approx 2000 sq m in the Frihamnen area an existing concrete floor laid th...
Timing Home experience center by Peng Zheng Design, Guangzhou - China
The experience center is consist of five areas ,art gallery, drinking area, ...
Atelier Krikos Office by Studio Ardete Pvt Ltd, Punjab - India
The entrance to the office is defined by a nine feet by six feet wide pivote...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *