Papabubble candy shop by Torafu Architects, Tokyo

April 4th, 2014 by retail design blog

We performed the interior design for papabubble, a Spanish candy artisan, which opened a small art-candy-store on a tiny 10m2 lot inside the concourse of the JR Shinjuku station. The inside of a station, with a high traffic volume, colorful signs and rows of stores lined up on a tiny strip of real estate, etc., is a peculiar environment in which we were tasked to create a store that would not only stand out, but also allow the brand image to be easily recognizable.

Using the lot’s lack of depth to our advantage, we planned to use the whole store as one big signboard by applying a large logotype over the entire back wall. Furthermore, we sought to set the space apart and direct clients to the storefront located at a traffic line junction by contrasting the black flooring, walls and ceiling against the white-based environment surrounding the premises. The wall serving as a wall-to-wall advertisement also functions as a merchandise display on which products are placed directly. Moreover, we inlaid the papabubble logotype into the checkout counter, taking after the idea of a candy that reveals the same pattern no matter where it is cut.

By thoroughly applying a sense of depth onto the elevated plane borne from the peculiar specifications of the lot during the planning stage, we sought to create a store serving simultaneously as a signboard and a display for merchandise.

Designed by Torafu Architects
Photography by Takumi Ota








http://torafu.com

HAIR STUDIOS! Kucsera Hair Salon by Bulcsu Tamás & Herczeg Tamás, Budapest -...
Kucsera Hair Salon by Bulcsu Tamás & Herczeg Tamás, Budapest - Hungary
Stoffsüchtig store by Holger Berg, Hamburg - Germany
Separate from the showroom floor, three LED-lit changing-room cubes present ...
AKQA Office by Torafu Architects, Tokyo - Japan
Torafu Architects uses concrete, wood and gravel to define spaces inside AKQ...
Ace & Tate eyewear store by Spacon & X , Copenhagen - Denmark
Spacon & X found inspiration for the decor by imagining what the studio ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *