Red Frog Events office by NELSON, Chicago – Illinois

April 4th, 2014 by retail design blog

When Red Frog Events – a rapidly growing firm that is consistently recognized as one the “best places to work” in Chicago and was ranked ninth on the 2012 Inc. 5000 list of the fastest-growing privately-held companies in the U.S. – asked for a workspace that incorporated sliding boards, hanging ropes and climbing walls, it was fully expected that there would be budget challenges and permitting issues.

One key to success was close collaboration with the trades. For example, the general contractor’s first instinct for a tree house was to bid it out to a millworker, which did not result in the most economical solution. Instead, framing carpenters were asked to build the tree house just as they would for their children in their own backyards. NELSON team members worked closely with the builders to ensure that the structure would support adult “happy campers” and pass inspection.

Soon after moving into their new office, Red Frog Events had simultaneous meetings taking place in the tree house, Lego conference room and tent huddle space and that was the moment they atest the NELSON team nailed it in design and utility. The office is now Red Frog’s perfect workspace, bringing together fun and functionality better than they ever thought possible. Visitors that walk through the front door of Camp Red Frog leave impressed, a testament to the NELSON team’s experience and creativity makingt making the client’s dream office a reality.













http://www.nelsononline.com

Bull Stockwell Allen’s offices, San Francisco
The suite’s cherry wood panel walls contrast with the modern clean white and...
HEADQUARTERS! Stedin Netbeheer headquarters by Fokkema & Partners, Rotterdam
The design of the staircase is derived from power pylons. Organized accordin...
Imperial Lamien restaurant by Metaphor Interior, Chicago - Illinois
The concept was all about Chinese Vintage combine with modern art. The ambie...
Wayfair Office by McMahon Architects, Boston - Massachusetts
Following the client’s directive to create a unique space that highlights th...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *