PlayRoom by WeNew Innovation, São Paulo – Brazil

April 18th, 2014 by retail design blog

The PlayRoom is a functional space developed by WeNew Innovation where children interact playing while receiving wellness therapies. The use of the space is full: the toys are made in the own interactive architecture. The project concept was born from the trend of time valorization combined with wellcare, so while kids play, treatments – such as color therapy, music therapy, aromatherapy and reflexology – are happening in a natural and organic way. Each interaction with the different parts of the space provides new discoveries and it offers alternative forms of wellbeing.

The interactive actions of the space are:
Piano Suvinil Colors
Interactive floor with the new color palette of Suvinil (leading paint company in Brazil). Each key of the piano, when stepped, sounds a note of piano that corresponds to a color, according to the color therapy study. (image 2, 7)

Interactive Wall Paint
With a simple simulating movement with the hand facing the wall, the child can paint and re-paint the wall in a virtual and interactive way.

Parents&Children Move
A pair of swings were built to be the audience “seats” of the kids show stage. Once the parents seats and swings it, the mechanical energy of swinging it is transformed into electrical energy, lighting the spotlights that illuminate the child on stage. The proposal behind this action is encouraging parents interaction (audience) and children (show).

Multi-Therapeutic Niche
Cushioned niches where kids can relax and feel the blends of essential oils, color therapy, and binaural hearing therapies that induce creativity, relax or energizing. (image 4, 8)

The Play Room was showed at Casa Cor, São Paulo (Brazil).

Designed by WeNew Innovation
Photos: Flavia Faustino






Bun Mee Vietnamese sandwich shop by zero ten design, San Francisco
Conceptually, the design recalls the long history of the Vietnamese street f...
Forest library installation by the students at the Estonian Academy of Arts, Päh...
The interventions, titled ‘Ruup’, span three meters in diameter, offering th...
Yangyang Baozipu restaurant by Golucci International Design, Beijing - China
Yangyang Baozipu restaurant by Golucci International Design, Beijing - China
Zama restaurant by Todor Cosmin Studio, Cluj-Napoca - Romania
The walls were cleaned up of all the layers of paint deposited over time, so...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *