UA Cine Times by One Plus Partnership, Hong Kong

April 20th, 2014 by retail design blog

The 21st century opens a gateway to the new era of modern technologies and innovations. With the widespread of 3D and even 4D high definition movies available on global market, the old method of filming has gone scarce, if not extinct. When thinking of the theme for this cinema, the designers want to trace back to the roots when filmmaking began. Back in the 19th century, photographers captured continual images and stored them on a single compact reel of film. This ancient object – roll films, was being symbolized all over the cinema, reminding the audience the long forgotten history behind the scene.

Splattered with black and white, designers use white as the main frame of the roll films, which is opposite to the usual black color. The white background engulf the entire space, motioning itself smoothly along the wall of the building. Its flexibility reflects the nature of roll films. Thin pieces of black stripes intercut the white surface, resembling the breaking and reunifying of roll films, forming rectangles of different sizes and shapes.

LCD movie screens playing the latest trailers greet the audience in the entrance, giving them news on the hottest movie trends. The edge of the table of the ticketing office bends smoothly along the ambient. The bending angles match those ‘roll films’ on the wall miraculously, which brings an extra dramatic vibe to the whole design. Above head hangs special-designed LED spotlights of eight various lengths in black, ranging from 1-6maiming at different directions. Light and shadows fulfil every corner; one might have mistaken it as the shooting spot of the newest film. Audience might fall into the illusion of fantasizing s/he is the lead actor/actress in a romantic comedy.

Down on the ground, the floor resolve to the original state of roll films, black being the principal color. Grey stripes cut the black space into different geometric shapes and sizes, contrary to the rectangles on the wall, giving the design a frolicsome note. Inside the auditorium, spotlights of different lengths are directing all over the perimeter. They intersect along the wall, which creates an additional multidimensional atmosphere, hoping to provide the movie goers a warm and comfy viewing environment.

Designed by One Plus Partnership






T3 Advisors workspace by Visnick & Caulfield, Boston - Massachusetts
Both natural light and lighting solutions were utilized to adjust the feel o...
Olympus showroom by Von Weichs Architekten & Licht01 Lighting Design, Hambur...
The combination of white and blue cove lighting, downlights and adjustable s...
AnyShopStyle Sanlitun Concept Store by WAA | We Achitech Anonymus, Beijing - Chi...
Fashion can be inclusive? How can it reduce distances with its followers? To...
Bunshi installation by Emmanuelle Moureaux, Tokyo - Japan
The installation consists of 20,000 pieces of small branches (bunshi) in 100...

Leave a Reply