2 For Bistro Bar & Restaurant by MADA, Bangkok – Thailand

April 23rd, 2014 by retail design blog

MADA design factory create a relaxed dining environment in one of the biggest community mall Crystal Design Centre (CDC) Bangkok, Thailand. The use of existing and natural materials are the keys of design that we need to considered including reclaimed exposed brick, polished concrete and retain open ceilings to give the space height. The bar needs to be at the heart of the restaurant for all to see, even from passing from outside this must be considered. The 2 for Bistro Bar’s need to be visible for all to see the fresh ingredient and 2 for signature drink.

The lighting needs to capture the atmosphere of 2 For Bistro Bar and create a mood for dining environment, yet accessible while being aspirational for the customer profiling. Continue to use the traditional lighting style to create part of journey for space. The restaurant layout must create small zones which make dining for all an enjoyable and memorable experience. The black color stone bar is displayed for all customers to see which showcases our wines, beers and soft drinks.

The furniture in the restaurant should be a mix of color chairs and banquette seating, MADA design factory was selected color palette red, black, grey and white to reflect their atmosphere also added comfort, the chairs be selected by local manufacturer including the marble table tops. Overall this restaurant needs to be simply stylish, cool and a relaxed place to socialize.

Designed by MADA design factory
Project Director: Nisachol Loetritsirikul
Project Team: Chetthanat Lawan, Teeranart Taveevirat ,Apinya Pruksakasemsuk, Nichary Pongsomboon
Photographs: MADA design factory













Meystyle’s Wallpapers Glow With Embedded LEDs And Crystals
Can't stand a blank wall with no personality whatsoever? Liven it up with M...
Ikibana restaurant by El Equipo Creativo, Barcelona
The wooden element in our design comes with the spectacular ceiling designed...
SIGNAGE & WAYFINDING! Innsbruck Exhibition Centre signage system by Büro Ueb...
A beautiful new hall has been added to the old buildings, and the former cha...
LCGA Design Office, Taipei - Taiwan
A revolving door makes an interior cabinet a visual focus and also divides t...

Leave a Reply