Weave office by STUDIOS, Paris – France

May 21st, 2014 by retail design blog

WEAVE, a rapidly growing operational strategy consultancy firm, was looking to consolidate all of its teams in a new office and to create a strong image, both innovative and off-beat, in line with its corporate vision and culture. Given the extreme mobility of the employees, there is a free desk policy with a variety of touch-down settings along with a large number of video-conference rooms.

STUDIOS’ design creates a variety of moods and atmospheres according to the zone of the building: the reception area and meeting rooms display a welcoming floral design and simple geometric shapes, the video-conference rooms feature cutting-edge technology, the quietly elegant library is dedicated to the Senior Advisors, and a green wall composed of three-dimensional cubes animates the access to the Ristretto cafeteria lounge.

Finally, the open-plan work spaces are enhanced by a recessed wall to create face-to-face touch-down booths, whilst the informal meeting spaces are characterised by industrial images, a playful reference to an important part of their clientele. The building is certified HQE, with a BBC label (low energy consumption).

Photography by Eric Laignel







http://www.studios.com

GlaxoSmithKline’s office by AeI, Bogotá
The result exceeded customer expectations, delivering the first office proje...
UXUS HQ, Amsterdam
Contrasting the ethereal aesthetics of poetry with the boldness of industria...
iQity office by Nvironment, Columbus - US
Located in the historic Smith Brothers Hardware building in Columbus, Ohio, ...
3rd Avenue Bar by Einstein & Associates, Jakarta - Indonesia
The lounge area is divided into two areas, the first area is the lounge whic...

Leave a Reply