Intuit Campus Center by Gensler, Mountain View – California

June 2nd, 2014 by retail design blog

This interior and exterior renovation of an existing 43,250 sf office building became the new campus center for Intuit’s Mountain View campus. A new cafeteria, fitness center, conference center, and innovation gallery highlighting Intuit’s company values, products, brand and employees are all present within the space. Also, new exterior improvements included additional shading canopies at entries and terraces. This project achieved LEED Gold Certification.

Main client goals were to create a central Campus Hub where employees can connect, collaborate and innovate. Create an environment that embodies Intuit’s unique core values. Showcase Intuit’s technology, sustainability, wellness and community focused initiatives.

Gensler worked with Intuit to convert Building 6 within its Mountain View, CA campus into a Campus Center. ‘Design for Delight’ is one of the key concepts that guided this conversion of an ordinary office building into the heart of the campus — truly a living building that pulses with the activity and energy of its diverse users. Intuit envisioned a very high energy space that encourages interaction and expresses the Intuit brand as a leading innovation company.

The Campus Center has enhanced employee experience, collaboration and innovation through creatively designed, flexible and functional spaces; advanced technology; and sustainability. By centralizing key functions and solving for expansion, the Campus Center successfully connects the large campus through a network of external pedestrian pathways that converge at the Innovation Hub.

The campus center space program includes a 400 seat cafeteria/multipurpose room, coffee/juice bar café and lounge. It also includes a fitness center and game room, and conference center with several large meeting rooms (that seats 300 when open as one room), flexible work center, touchdown spaces and tele-presence rooms, and an innovation gallery.

Design: Gensler
Photography: Jasper Sanidad







http://officesnapshots.com/2014/05/28/intuits-mountain-view-campus-center-gensler/

Norwegian Official Residence by Dis. interiørarkitekter, Colombo - Sri Lanka
The main objective of the Royal Norwegian Ministry of Foreign Affairs in all...
Starbucks store at Disneyland, Orlando - Florida
Among the elements of sustainable design at the new store at Walt Disney Wor...
Generations Bank Offices by Blynn Nelson Interior Design, Seneca Falls – New Yor...
Blynn Nelson Interior Design has developed a new office design for Generatio...
S-shaped Perimeter Shoe Fixture by JPMA at Belk – Dallas Galleria Shopping Mall,...
Sinuous lines provide a novel way to present ladies’ shoes in this modern, d...

Leave a Reply