Isabel Marant store by Ciguë, Shanghai – China

June 25th, 2014 by retail design blog

A small wooden cabin with louvred brass windows occupies the centre of this Isabel Marant fashion boutique in Shanghai, designed by Ciguë to reference the traditional houses that once populated the site. Parisian studio Ciguë designed the interior of the Isabel Marant store, which occupies a space inside a new shopping mall in the centre of Shanghai near to one of the Chinese city’s oldest temples.

The studio built a cabin in the centre of the store as both a reference to the site’s former residential function and to nail houses – a Chinese phenomenon that occurs when residents refuse to accept compensation to leave their homes in areas that are being redeveloped, resulting in stranded structures that have become a symbol of resistance.

http://www.dezeen.com/2014/06/20/isabel-marant-store-in-shanghai-by-cigue/

Novacane store by Bastian Braun, Berlin - Germany
Already visible from the outside through the display window, a monolith of b...
Quadrant Design Head Office, Reading - UK
The opportunity for a team of designers to have completely free rein on a pr...
Satchi Office by feeling Design, Guangzhou - China
An Ambulatory Space - Satchi Office
Valextra retail space at Harrods by David Adjaye, London - UK
The structure is framed by two 3-dimensional walls, distinguished by the use...

Leave a Reply