Swedbank office by 3XN Architects, Stockholm – Sweden

June 30th, 2014 by retail design blog

Swedbank’s new international headquarters is an innovative interpretation of the core values of the organization; Openness, Simplicity and Care – all materialized in a modern office space with emphasis on transparency, Scandinavian simplicity and a dynamic social environment. The building’s triple-V structure breaks up the volume, thus creating a welcoming democratic environment for Swedbank’s employees and visitors.

Transparent facades help to underline Swedbank’s OPENNESS towards the surrounding world while highlighting the semi public functions such as restaurant and conference facilities on the lower floors. The sculptural triple-V structure above creates an integrated roof for the main entrance and breaks up the façade in smaller geometric units. SIMPLICITY is expressed through the building’s easy orientation centered around the two spiral staircases. Stairs, bridges and open spaces create visual contact and dynamic variation between the seven upper floors. The trading floor is the very heart of the building and is placed directly above the public areas.

The other floors contain open office spaces with common facilities placed around the central axis, which provides a natural transportation route across the building. Kitchens, wardrobes and lounge areas placed along the axis create areas encouraging informal meetings. CARE means creating a good social environment. 3XNs triple-V solution reduces the distances between employees and places them in intelligent proximity enabling good internal communication. The open atria give access to plenty of daylight while the building’s compact shape results in low energy consumption.

http://www.3xn.com

Talstation by Partnerundpartner-architekten, Baiersbronn - Germany
The atmosphere and interior are kept minimalistic, rustic and slick. By usin...
Jardan retail showroom by IF Architecture, Brisbane - Australia
Our design response captures Australian timber house frames under constructi...
Villaggio Save The Children Pavilion by Argot ou La Maison Mobile at Milan Expo ...
On the occasion of Expo2015, Save the Children Italia Onlus presents a Pavil...
Bare Witness restaurant by moMA Architects, Sydney - Australia
Internal space is planned open and free, which perfectly reflects the ambiti...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *