Selcuk Eczas headquarter by Tabanlioglu, Istanbul – Turkey

August 1st, 2014 by retail design blog

Tabanlıoğlu Architects have designed a spacious new headquarters for pharmaceutical company Selçuk Ecza’s Istanbul Headquarters. Reminiscent of modern villas, daylight enters through roofs and all transparent sides, creating a diffused lighting mood in the spacious internal space until the basement floor. To provide the balance of light and shadow and to increase the efficiency of passive climate control, the masses are enveloped with a designed mesh system.



Three floors for office use and two underground floors are reserved for car parking of the five-storey structure. Above the car park, first basement floor is at the sunken garden level; besides offices, multi-purpose halls, staff dining hall, sports and lounge zone are located, with an easy access to the green landscape. In addition to the wide windows, interiors of the basement floor receive daylight also through atriums. The main entrance to the building is provided at the ground floor, by way of a bridge, side bridges link the roof terraces.



Atriums and interior gardens create social zones between offices, located at the ground floor. The first floor (the top floor) is the executive office floor for managers and partners, including elegant dining halls, activity rooms and VIP lounges; “private world’ of both partners constructed as mezzanine duplexes at two ends of the top floor.

Design by Tabanlıoğlu Architects









http://officesnapshots.com/2014/07/30/selcuk-eczas-istanbul-headquarters/

Autodesk offices by HOK, San Francisco
The design focuses on reusing existing materials and systems. The team maint...
Digital Ecosystems stand at Webit Congress by indissoluble, Istanbul
According to the displayed product attributes, the stand had to be technolog...
Plusminusarchitects office, Bratislava - Slovakia
The space is really open, with no partitions, there is only one bookshelf fr...
Architect’s Den office by UCEdesign Studio, New Delhi - India
The rear cabinet storage loaded with books terminates into a tree foliage at...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *