Timberland flagship store by Dalziel+Pow, London – UK

September 7th, 2014 by retail design blog

Timberland are cementing their position as an outdoor lifestyle label with a new concept designed by Dalziel and Pow in the brand’s Regent Street flagship store. Timberland has been on Regent Street since 2008. The new-look 500 square metre store has been specially designed to showcase the brand’s retuned, stylish identity and recognise this unique central London location. Set across two floors, the store continues to stock the full men’s, women’s and children’s collections, with a dedicated footwear area and brand experience room which allows shoppers to customise their purchases on-site.

Customers can make their own boots using unique studs, patches and coloured laces available everyday, or plan their trip on the two days each week that the laser machine is on- site to ‘tattoo’ initials and designs onto the leather. Once a month an artist in residence will be chosen to add their flair to Timberland’s designs and will include up-and-coming illustrators and graffiti artists. All elements of the store are handmade, with many coming directly from the brand’s birthplace in New Hampshire, USA. Sustainability, authenticity and heritage have been key principles within the bespoke design, which features repurposed construction elements and recycled materials to create a stylish and atmospheric environment.

“It’s been a great couple of years for Timberland, we have celebrated our 40th anniversary and with that milestone came the transition from outdoor performance to outdoor lifestyle
brand. We’re more focused on style than ever, and just as in touch with our New England roots. The new look Regent Street store celebrates this change and allows our customers to enjoy Timberland in a unique environment, designed to convey the complete brand experience.” Timo Schmidt-Eisenhart, President of Timberland EMEA.

Design by Dalziel+Pow

BBDO Group Office by Nefa Research, Moscow
Dynamic interior with active red forms flowing throughout the space was rece...
Vana installation by Orproject, New Delhi - India
Tree-like canopy above an exhibition hall.
Diaoye Niunan Restaurant by Golucci International Design, Beijing - China
Guests at this restaurant sit on floating platforms among fog covered walkwa...
Warehouse store by Checkland Kindleysides, London - UK
A single run cast concrete staircase descends into the 183 square-metre base...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *