SKIN Environmental Foyer by P-06 Atelier & João Luís Carrilho da Graça, Lisbon

September 11th, 2014 by retail design blog

Environmental design project developed in partnership with the architect João Luís Carrilho da Graça, for a multipurpose room, the foyer of the Pavilion of Knowledge, a science museum in Lisbon. The intention, due to the versatility on the usage of this space, was to create a texture for a perforated wall with acoustic and lightning purposes.

The theme, ASCII (American Standard Code for Information Interchange) is an analogy to museum intents of sharing information. By creating different pattern densities with bigger or smaller cuts, acoustic percentages and the openings in the window areas of the rear rooms were managed. LED white lightning between the wall and the SKIN was balanced with natural light.

Designed by P-06 Atelier & João Luís Carrilho da Graça
Design director: João Luís Carrilho da Graça, Nuno Gusmão
Designers: Giuseppe Greco, Vera Sacchetti, Miguel Matos
Photos: Ricardo Gonçalves

http://www.p-06-atelier.pt

Sparks modular lighting system by Daniel Becker
Sparks is a modular lighting system which consists of three different module...
cylk store installation by Studio Twocan, Melbourne
A collaboration between cylk and Studio Twocan –The Spring Tapestry is a scu...
EMI Music office by The World Is Round, Sydney - Australia
EMI Music office by The World Is Round, Sydney - Australia
Feit Store by Jordana Maisie, New York City
Following a store opening late last year, Feit has opened an equally stunnin...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *