SPAN offices by Brigada, Zagreb – Croatia

September 15th, 2014 by retail design blog

SPAN is the leading Croatian company in providing professional services in the design and construction of information systems. Brigada was given the task of renovating their offices, which, in the first phase, included part of a floor with the sanitary block and the ground floor with the reception area.

The ground floor is around 300m2 which served a different purpose before the renovation. By removing all the existing finishings, partitions and the suspended ceiling, we created an open space with the maximum height, and all the installations, including the concrete load bearing segments, remained visible. Lines of suspended lighting and screen partition accentuate the elongated ground floor and divide it into three zones.

The screen partition physically separates, but at the same time visually connects the zones, and holds the shelves, cabinets and electrical conduits. In that way it functions as an open partition and a shelf that can constantly be changed because cabinets can be added, removed or re-positioned, depending on office requirements and number of staff, meaning that the visual space between teams can be more open or more closed. Display screens can also be mounted on the screen, and the modular way of joining the bars allows us to expand or shorten the basic grid, add new openings, close existing ones, etc.

Our goal, along with creating a functional work space, was to reflect their highly technological business and combine that with natural and economical materials. That is why the shelves and floors remind us of pixels and computer hardware components, while in their construction we used concrete, steel and fir, together with primary colours – red, yellow and SPAN-blue.

Brigada / Damjan Geber (Creative Director), Marina Brletić (architect), Lorenzo Cetina, Ivica Vršić, Ivan Erkić (designers)
Photography by Domagoj Blazevic

Wilde & Greene restaurant & natural market by GH+A Design, Skokie - Illi...
Inspired by Chicago‘s early 20th century mill warehouses, this market-style ...
Regalo Verita Bar & Restaurant by AREA CONNECTION, Osaka - Japan
“Regalo Verita” is located in 5th floor of Namba OCAT building in Osaka pre...
Lithium Offices by Thirdway Interiors, London - UK
The space needed to reflect the modern, technical and forward thinking natur...
Thinkin’ Outside The Fox café by party/space/design, Bangkok - Thailand
As the building is slightly dark like the fox cave, we have designed that th...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *