Paper Clinic booth at Beauty Fair 2014 by WeNew Innovation, São Paulo – Brazil

October 3rd, 2014 by retail design blog

The entire project was built under 150m2 of re-used cardboard structures and paper packaging. After the exhibition, the space was 100% recycled. This is a conceptual aesthetic clinic that contains 7 rooms for body and facial aesthetic services, plus a reception lounge and a corridor. The Paper Clinic is a space designed exclusively for the Beauty Fair 2014, aiming to strengthen the aesthetics products/services sector through a model space that housed trendy product launches in the of body and facial aesthetics market.

There were a huge popularization of aesthetic services in the last years. The advanced of those treatments are no longer an elitist service reserved to a particular status and purchasing power and they are now within reach of many people. This market growth in recent years is due to the accessibility, change of behavior of people in appreciation of the aesthetic image and advancement in equipment technology, “providing more in less time and cost.”

Brazil is the third largest beauty market in the world, trailing only the United States and Japan. São Paulo state is what leads the ranking with number of registered establishments beauty (as hairdressing salons, clinics and aesthetic facial and body) treatment and is the Brazilian state that develops over the market, representing 52.8% of the whole Brazilian market.

Design/Execution: WeNew Innovation, São Paulo (Brazil)
Project Head Designers/Architects: Michelle Souza and Vivian Grieco
Photos: Flávia Faustino
Model: Lavinia Stein (JOY)
Styling: Juliana Bordin
Make Up: Laura La Laina
Photo Assistent: Fernando Bentes

Megde consultancy office by DAPstockholm, Stockholm - Sweden
Megde consultancy office by DAPstockholm, Stockholm - Sweden
Jigsaw store at Canberra Centre, Canberra - Australia
The refurbishment included added new contemporary finishes and design elemen...
Foliot Furniture offices by Kiva Design, Saint-Jérôme - Canada
The addition of a mezzanine for the employees’ cafeteria creates a social hu...
Slack Office by Leckie Studio, Vancouver - Canada
The new offices retain the heritage character of the building by integrating...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *