Llorenç Perruqueria hairdresser by Estudio Vitale, Morella – Spain

October 22nd, 2014 by retail design blog

Create a comfortable and homey ambient for all type of public and integrated in the surroundings are the premises for brand and interior design. Vitale converts an old manor house on a bucolic and family spirit hair salon. Located in Morella (Castellón, Spain), the hair salon has been projected according to the aesthetic essence of local buildings and using local materials. A local of 40m2 is suitable to provide a comfortable waiting area and maximize the space for 3 cutting stations and a makeup area whose protagonist is an old barber Triumph chair that has been restored.

It has been taken special emphasis on providing the adequate lighting with traditional cabaret lamps in mirrors. The herringbone shaped pine wood structures act as a lattice that separates the counter of the waiting area. Cutting and washing areas are undivided spaces visually connected. The wall is coated white tiles that offers a traditional ambient. The result is a bright, austere and honest space.

Design by Estudio Vitale

Virgin Money HQ office design by Spacelab
Winner of the national BCO awards, Spacelab have transformed a listed buil...
55 Princess Street office lighting by Hoare Lea Lighting, Manchester - UK
55 Princess Street office lighting by Hoare Lea Lighting, Manchester - UK
Habita Coworking Office by PAB Architects, Istanbul - Turkey
650-squaremetered-Habita, consists of 12 private offices with a range of 10-...
Chop Urban Grill restaurant by Todor Cosmin, Cluj Napoca - Romania
The color scheme was thought of as a dialogue between warm and cool colors: ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *