Bronda restaurant by Futudesign, Helsinki – Finland

November 11th, 2014 by retail design blog

The is located in the heart of Helsinki by the Esplanadi park. Bronda brings the vibrancy of a contemporary Mediterranean restaurant to an interesting street level space and creates a new urban spot with a relaxed atmosphere. The restaurant interior has three main spaces: cocktail bar next to the entrance, 7 meters high dining hall and private cabinets at the back of the space. The cocktail bar is a low intimate space made of warm and colourful materials such as brass, wood, marble and leather. The pattern of the tiled floor in the front bar has got its inspiration from the Helsinki sea chart.

The custom made giant walk-in wine cabinet separates the cocktail bar from the dining hall. The large windows make the dining hall part of the street life with exiting views to and from the restaurant. The cabinet space can be divided into four smaller rooms or it can be used as an extension of the dining hall. In addition to the spatial design Futudesign has also designed most of the furniture, besides the chairs and the light fixtures.

Bronda is the fifth restaurant Futudesign has completed for the successful restaurateur duo Tomi Björck and Matti Wikberg. The previous restaurant Farang is located in Stockholm and the other three restaurants are in Helsinki.

Photographer: Wilhelm Rejnus / Barabild

Design team: Risto Wikberg, Auvo Lindroos, Teemu Seppänen, Aleksi Niemeläinen
Design by Futudesign

http://futudesign.com/fdwp/bronda-restaurant/

Peixaria Moderna restaurant by Gastronomia do Principe Real & ATELIER 4+, Li...
We developed a house of “pregos” that recreates the environment lived in eat...
Aesop Store by CJ Studio, Taipei - Taiwan
Aesop Store by CJ Studio, Taipei - Taiwan
Selfie Restaurant by ARCHPOINT, Moscow - Russia
The restaurant has simple, comfortable furniture, reminding us of the style ...
Thailand Creative + Design Center by Department of Architecture, Bangkok - Thail...
The new homebase of Thailand Creative + Design Center has been divided into ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *