Sennex office by Sennex consultants, Singapore

December 8th, 2014 by retail design blog

As a dynamic, growing company, Sennex was quickly outgrowing its space in one of Singapore’s famous shophouses. The solution: moving to the iconic Tan Boon Liat building in the artistic Tiong Bahru area – famous for quirky furniture shops, old-school brand distributers and more recently, design companies. The chosen a corner unit space came with banks of windows encompassing 3 sides of the office, offering views over the Outram Road area. The Sennex design team quickly spotted the potential in maximising the access to natural daylight the space offered. In addition, the strong nostalgic feel of the Tiong Bahru neighbourhood and Tan Boon Liat Building offered the inspiration needed for the design of the office.

Bringing the design inspiration forward, the office layout is open and clear with an open ceiling, industrial-finish cement floor, desks and furnishings made in untreated recycled wood and plywood, industrial light and M&E fittings, all wrapped up in clean and raw finishes. The ultimate success of the space is in the usability and the completed feel of the space: housing the enclosed meeting/planning room, studio work bench, informal discussion area, materials library, product reference space, directors office, workspace seating, storage spaces and the cafe / presentation space. The entire office still feels homely and open despite the raw finishes and plethora of different working spaces.

Photography: Chanachai Panichpattanakij
Design by Sennex consultants

CASA VIA BUS STOP shop by acca.Inc, Tokyo - Japan
The central monument gives powerful impact overall, yet create a gentle impr...
Pagodas robot at the National Gallery Singapore by Collective Paper Aesthetics
The 5m-tall structure composed from 84 cardboard robots. The Robot’s eyes an...
Urban Retreat spa by Christian Lahoude Studio, Beirut - Lebanon
When entering the spa, visitors are met with a shimmering grey wall covering...
Ace Hotel, Chicago - Illinois
Situated in the west loop, an area of town that has seen a steep gentrificat...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *