Square Headquarters by Bohlin Cywinski Jackson, San Francisco – California

December 13th, 2014 by retail design blog

The Square Inc. Headquarters is an open, flexible and collaborative office interior that highlights the company’s core values of modern and functional design. The project encompasses 175,000 square feet of useable space in a converted data center in the Mid-Market District of San Francisco. The design of the main office floor takes cues from urban planning by creating clear circulation routes with visual landmarks that break down the scale of the expansive space. The organizational heart of the project, its central boulevard, provides a social hub for a company whose products serve the urban marketplace.

The central boulevard is lined with communal tables and cabanas, and punctuated by “civic” spaces, including a library, coffee bar, and gallery. To each side of the boulevard, individual departments are arranged into smaller neighborhoods clustered around transparent glass cubes – team rooms, where project brainstorming takes place in full view. Conference, meeting, and phone rooms are organized into a simple, crisp bar with glass storefronts that run the length of the floor. A separate, upper level houses a full-service commercial kitchen and servery, with dining spaces also used for weekly company-wide meetings.

The project’s clean lines and predominantly white interiors are a reflection of Square’s own hardware products and visual identity. Natural wood elements along the boulevard provide visual interest, with a variety of species used including salvaged eucalyptus, bamboo plywood, and white oak. Color is applied selectively to demarcate key landmarks and evoke the bay area locale; international orange and pacific blue are used as the two primary accent hues. The resulting palette is a timeless expression of modern design that resonates with Square’s position as a global company.

Designed by Bohlin Cywinski Jackson
Photography by Matthew Millman











http://bcj.com

Q8 Headquarters by D+Z Architecten & Ahrend, The Hague - The Netherlands
The gray of the Netherlands forms the basis of the design and comes back in ...
National Space Centre Revamp by Mynt Design at National Space Centre, Leicester ...
The aim of the project was to increase the level of visitor excitement and w...
OVG Real Estate Offices by D/DOCK, Amsterdam - Netherlands
The traditional front desk has been replaced by an informal kitchen island w...
Evides Waterbedrijf Office by DOEN, Rotterdam - The Netherlands
DOEN made the design for this company which makes a turn to the new working ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *