Cheering Restaurant by H&P Architects, Hanoi – Vietnam

January 13th, 2015 by retail design blog

Located at the center of Hanoi, Cheering Restaurant is renovated from a long-closed project which still remains steel frame structure and reusable covering materials such as: glass, steel, bar steel, sheet-metal roof. The life on sidewalk, where many daily activities of Hanoi people, especially cuisine happen from daytime to nighttime, inspired the designers to create a space that recalls ancient trees – a familiar image in streets of this thousand-year-old city.

The solution proposed welding the entire existing steels to create a new system that can bring technical pipes inside and be covered by low quality wood bars (9,2 cm x 120 cm x 1,5 cm) forming timbers of 40cm x 40cm section. Covering wood is selected to resist the tropical climate.

On the three-dimensional network divided by 4, the “timbers” stacked perpendicularly to each other and gradually spreading upwards in order to create “tree roots” for separating spaces and make children playground. The “tree roots” continue growing alternately to make a stable frame which helps reducing heat and creating various shadows from the polycarbonate roof. In the middle of the roof is an air layer which is cooled and cleaned automatically by water spraying system linked to the rainwater collection tank.

The proposal does not divide Structure and Covering; Ceiling and Wall; blurs the boundary between Inside and Outside; thoroughly utilizes Views and Landscape. It creates special experiences for the users and brings people closer to nature by a space which contains the essence of Hanoi cuisine culture on sidewalk. The restaurant is a solution to the dialogue between contemporary architecture and the context full of historical and cultural values, while still contributes to reshape the urban and architectural picture in Hanoi central area – where every square meter costs billions VND.

Designed by H&P Architects

http://www.contemporist.com/2015/01/08/stacks-of-timber-create-an-open-light-filled-space-for-this-restaurant/

Cachitos bar & restaurant by Futur2, Barcelona
Cachitos bar & restaurant by Futur2, Barcelona
Life Check Diagnostic Center by Lefteris Tsikandilakis, Athens - Greece
The diagnostic center Life Check assigned us the creation of the reception a...
Sansibar by Breuninger by Dittel Architekten Gmbh, Stuttgart - Germany
The fine dining area is home to a modern interpretation of the wicker beach ...
VIPS restaurant by CJ foodville, Bucheon-sim / Gyeonggi-do - Republic of Korea
Using terrazzo tiles and metals, emphasize sophistication and use point colo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *