EDITORIAL OFFICES! Joint Editorial by Vallaster Corl Architects & JHID, Portland – Oregon

January 21st, 2015 by retail design blog

Joint Editorial recently moved out of the Weiden + Kennedy building, where they were separated in a number of different areas, into a building across the street where the company could be more unified. Originally built as a warehouse and office for General Electric Supply Corporation, the new space was a big, open loft with a beautiful arching bow-truss ceiling, steel windows, and lots of natural light.

The nature of the work done by the Joint editors requires each editor to have his or her own “room”, but they also wanted a shared living space in which to gather, brainstorm, and hang out. Armin Quilici of Vallaster Corl Architects was the project architect. He responded to their request for both public and private space by creating a rim of private offices around the edge of the space, and two enclosed pods, with mezzanines above them, connected by a bridge. The space in the center he left open and devoted to the public “great room” which serves as a kitchen, living room, and dining room. Despite the necessary divisions the space maintains a feeling of openness and light.

Our role in the project was to select interior finishes, furniture, and lighting. We kept our materials as simple as possible to highlight the architecture, both existing and new, and strove in the furnishings to create a comfortable, welcoming, casual feeling reflective of the Joint Editorial identity.
The project manager for Joint Editorial was JHID designer Chelsie Lee.

Photography by Lincoln Barbour

http://www.jhinteriordesign.com

Bread & Butter Berlin 2013 Winter – SCHIESSER REVIVAL
The unique and exclusive Schiesser Revival collection is an eloquent testimo...
Zuo Dun Dao tea restaurant by C/AA, Yunnan - China
Zuo Dun Dao tea restaurant by C/AA, Yunnan - China
Indi office by studiomfd, Leek - Netherlands
Indi office by studiomfd, Leek - Netherlands
IPPUUKISHI Shinsaibashi store by VOIGER, Osaka - Japan
At the front, colored-glass wall with corporate color green make the facade ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *