Domenig Architekten Office, Chur – Switzerland

March 15th, 2015 by retail design blog

Designed by the architectural team itself, the new office is located in the “City West” building complex in Chur, Switzerland. With a surface of 860 m2 and a combination of an open-plan studio and closed offices it offers place for up to 40 employees.


The first impression, a spacious reception and waiting area introduce the new space concept. Elementary, raw materials provide reposeful balance. Rough concrete walls, pale industrial floor finish. The strictly planned and consequent space design is interrupted by the two meeting rooms- organically formed “powercells”- covered with oakwood. High ceilings strengthen the character of the concept. That of a workshop. Visible beam structure and machinery installations too. Rich daylight through generously glazed surfaces, alternating light guiding and bright white suspended ceiling panels, offer the designer team a pleasant and fresh working environment. Corridors and Landscapes. Stone meets wood, light meets shadow. Straight lines wed curves and the naked heavy ceiling encounters weightless ground. The combination of clear contrast. Inspiring.

Photography by Ingo Rasp














John Lum Architecture staff area, San Francisco
The staff area for John Lum Architecture is located on the second floor of h...
The ICRAVE Studio by ICRAVE, New York
The ICRAVE Studio by ICRAVE, New York
Get Store by AMlab, Fossano - Italy
Get Store by AMlab, Fossano - Italy
Brake Light by Perhacs Studio
Riffing on an array of structural systems, from flowers to architecture, t...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *