Aesop Store by Torafu Architects, Tokyo – Japan

April 20th, 2015 by retail design blog

Following a retail installation two years ago, Aesop returns to Tokyo midtown mall to set up shop. Occupying a compact 25 sqm. [269 sq.ft.] unit on the second floor of the upscale complex, the store represents a new collab with Japanese practice Torafu Architects. The retail aesthetic is inspired by the linearity and meticulous ordering seen in traditional laboratories, and reference the scientific rigour that forms an integral part of the Australian cometics brand’s vision and approach to product formulation.


The focal point of the design is a combined sales counter and demonstration sink, crafted from stainless steel. it’s paired and with a suspended shelving system in the same material, and which pretty much covers all three walls. A striking feature are three custom-blown spherical glass bulbs that dangle from the ceiling and provide water during client consultations. the new Aesop store carries the brand’s full range of skin, hair and body care products.


via Superfuture

Fashion studio by Cao Pu, Nanjing - China
Pu arranged for the structural wall sections to be recut to form a regular r...
Light Installation by Janet Echelman at Lumiere London 2016, London - UK
Janet Echelman Suspends Net Sculpture Over London's Oxford Circus
Manolo Blahnik store by Nick Leith-Smith, Doha - Qatar
An evolution of the Dubai flagship, an elaborate white hardwood screen, is h...
Freitag store, Milan - Italy
The outer walls have been stuccoed, and combined with a newly poured concret...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *