Please Touch the Art – “Labyrinth NY” Installation by Jeppe Heine in Brooklyn, New York City

May 29th, 2015 by retail design blog

For the next year, visitors at New York’s Brooklyn Bridge Park will have the chance to interact with “Please Touch the Art”, an exhibition of works by Danish artist Jeppe Hein. Playful, inventive, and immediately striking, Hein’s work engages audiences as “active participants,” inviting spontaneity and user interaction. Curated by Nicholas Baume, the exhibition contains three bodies of work by Hein: the soaring water jets of Appearing Rooms, the sixteen bright red benches of Modified Social Benches, and the reflective vertical planks of Mirror Labyrinth NY. The exhibition is a project of New York City’s Public Art Fund, a non-profit organization responsible for numerous free exhibitions offering “powerful experiences with art and the urban environment”.

Sparkling atop the Pier 3 Greenway Terrace and offering breathtaking views of lower Manhattan, Mirror Labyrinth NY is a site-specific installation comprised of equidistant reflective posts. The mirror-polished stainless steel posts are arranged in three radiating arcs that form the eponymous labyrinth, distorting the surrounding park and city. Mirroring the irregularity of the Manhattan skyline across the river, the posts are set at various heights, but maintain a consistent width. Visitors are encouraged to walk the pathways formed by the negative space of Mirror Labyrinth NY, with each step further altering their already shifted perception of the installation site. The mirrored posts appear to recede into the landscape at times and boldly contrast it at others, ensuring a unique experience for each individual visitor. Mirror Labyrinth NY alternately obscures and reveals its environment, providing a rich new perspective of lower Manhattan.

Mirror Labyrinth NY will be on display at Brooklyn Bridge Park as part of Jeppe Hein’s “Please Touch the Art” exhibition until April 17, 2016.

via Archdaily

Van Dijk fashion store by Ooze, Rotterdam
The Van Dijk fashion store lies on the ground floor of a 19th century Dutch ...
Medical Office Renovation by Pérez - Ruiz de Apodaca, Entrambasaguas - Spain
The project arises from the need to renovate the old medical office-library ...
People’s Choice Credit Union Offices by Woods Bagot, Adelaide - Australia
Using a next-generation Activity-Based Working philosophy, the new headquart...
VIPS restaurant by CJ foodville, Bucheon-sim / Gyeonggi-do - Republic of Korea
Using terrazzo tiles and metals, emphasize sophistication and use point colo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *