Aesop Store Renewal, Melbourne – Australia

July 8th, 2015 by retail design blog

Launched eight years ago, the Aesop store on Melbourne’s Flinders Lane was one of the brand’s first to open and help cement the brand’s reputation for innovative store design. Created by local architect Rodney Eggleston in just five days, it was actually intended as a temporary installation. But the look received such praise, Aesop decided to maintain it as a sales outlet. The store has now been given a makeover, using the very same material: industrial cardboard. no less than 1,550 cardboard sheets have been used to create an undulating feature wall which softens, tears and evolves with age. The opposite wall is one of beautiful contrast, featuring a restrained palette of concrete flooring and furnishings of lacquered oak and blackened steel, including a display and sink rolled into one that prominently takes center stage. A sophisticated system of spotlights highlight various sections of the design and products. The renewed Aesop store stocks the brand’s full range of skin, body and hair care products.




via Superfuture

Spread by GUM bike shop by eureka, Hong Kong
The client’s brief aims to shift away from the traditional "bike-shop&q...
SUIT store by HAF Studio, Reykjavik - Iceland
The raw concrete floors and walls meet a warm OSB wood cladding where white ...
Michalis’ bakery café by Studio Yaron Tal - lighting design by Studio Beam, Mod...
The architects brief focused on baking pans, and in this project we used aut...
Nike Football Typeface by Paul Hutchison
Working in collaboration with the brand team at Nike Football (David Frank,...

One thought on “Aesop Store Renewal, Melbourne – Australia

  1. Valery says:

    What about fire safety? Which liquid was used for handling cardboard wall?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *