National Space Centre Revamp by Mynt Design at National Space Centre, Leicester – UK

September 5th, 2015 by retail design blog

The aim of the project was to increase the level of visitor excitement and wonder to the main entrance and front-of-house area of the National Space Centre.


A new large-scale glowing welcome wall now greets visitors to the centre upon arrival. Soyuz, a Russian-manned Space Craft, is suspended within the middle of the environment and becomes a new focal point within the front-of-house environment. New graphic installations surround the base of Soyuz, educating visitors of the Space Craft’s heritage.
We also created new café branding and signage (Boosters), alongside a new “Russian-feel” seating booth area, showcasing various Space-related artifacts and a timeline of the Soyuz throughout the decades.
A new “countdown” installation showcases the multiple attractions at the centre to visitors as they queue up for tickets, while huge galaxy graphics wrap around the exterior of the 77m Planetarium to give a glimpse of what visitors can expect to see inside this attraction.

Mezban restaurant by Collaborative Architecture, Calicut - India
Then design derives its strength from the innovative architectural lighting....
Integrasi Solutions office by Metaphor, Jakarta - Indonesia
The energetic concept is achieved from the open plan and honest treatment on...
Architect’s Den office by UCEdesign Studio, New Delhi - India
The rear cabinet storage loaded with books terminates into a tree foliage at...
Garage Design Gallery «Shadows And Shades» by Evolutionary Architecture, Kiev - ...
We use the brick as a message to remind about outdoor area and as a slight h...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *