Rabbit’s Tale Office by tidtangstudio, Bangkok – Thailand

October 28th, 2015 by retail design blog

Rabbit’s Tale, one of the most enthusiastic and fast-growing digital marketing agency based in Bangkok, required tidtangstudio to create a unique office that gives a sense of modernity. First, we figured out that the area, which is a former two-stories penthouse, is limited by the spiral stairs setting in the heart of the space. We then decided to use this staircase to centralize the rest limited space altogether.


We accordingly came up with the idea inspired by their company name – ‘Rabbit’s Tale’ which means to a group of people (implying to rabbits) who love to create stories/tales. That being said, to make these tales becomes amazingly true, they therefore need a ‘burrow’ to be their own working space.


Thus, from the idea, we created the burrow by wrapping main area around the spiral stairs as well as centralizing and linking every space to this stairs. To be aligned with a rabbits’ burrow concept, we selected the darker shade with a little lighting decoration shining from the back side at the entrance of the office to make the darkest atmosphere as if living in a rabbit burrow. Also, there is a glaring light shining from the top of the spiral stairs by installing PAR lights on the ceiling which is liken to the top entrance of the burrow. By doing so, we as well used 4x4mm gradient frosted tempered glasses to create a circulation around the staircase.


Another interesting area is a creative space that drives creativity and encourages people to feel fresh and lively. This space will be a place for some casual meeting as well. From the client brief, the stepping seating was ultimately picked up as the main idea since people can comfortably sit cross-legged or lay down to the most convenient posture as they like. We also carefully selected the high table to set at the corner of the room as a space for lunch and tea break time.


Behind floor-to-celing bookshelf of creative space, there is an arterial line of the rabbits hiding inside. That thing is a server room which needs to be kept out of sight.   Not only that, but there is also another secret room behind the large black metal wall. This room was designed for official meeting purposes and can contain 6 to 8 people with 300-inch projector.


On the 2nd floor where is the main working area, there are a lot of digital pixel-like cabinets setting around the top of the staircase. Each square unit was designed to be moveable and fitted in any socket as if a digital piece of art. In this area, we selected a brighter color to create all-day morning sunlight in order to make the workers feel like jumping up from the burrow onto the ground as well as being energetic and productive just like a rabbit all day long.

Design: tidtangstudio
Photography: Ketsiree Wongwan








(Visited 2,767 times, 1 visits today)
3M headquarters by THERE, Sydney - Australia
Large scale illustrations and graphic portraits pay homage to key inventors ...
Reckitt Benckiser head office by Lima Europe ltd, Budapest - Hungary
The materials of the concrete element and returning corroded metallic casing...
IC-10 Construimos Espacios office by Bespoke Office Arquitectos, Madrid - Spain
Our main design decision was to choose a relaxing and optimistic bright gree...
Carl Stahl Office by design2sense, Süßen - Germany
The Carl Stahl Group is one of the leading suppliers for rope and lifting eq...

Leave a Reply