CLUB FRANÇAIS DU VIN by GENEROUS, Paris – France

November 9th, 2015 by retail design blog

Generous develops the first ‘store-to-web’ concept for the Club: a space positionned as a bridge between wine enthusiasts and the digital sphere. Generous contributed to the space programming, defined the customers journeys, conceived and designed the 500 square-meter space.


QUESTION ASKED
How to allow Club Français du Vin to recruit and retain urban active customers through a space dedicated to the Brand and wine culture?


GENEROUS ANSWER
1. Discorvery & Experience
An immersive and unprecedented experience highlighting selected wines through various tasting spaces.
Next to Paris stock exchange, the Club is dedicated to wine discovery, enology, and eno-tourism.
2. Tradition & Modernity
An innovative space echoing the website, designed as the alliance between craftsmanship, the heritage of French Wine companies, with new technologies and the pure-player DNA of the Club Français du Vin.


GENEROUS DESIGN
Generous designs the project to present the Club’s offer in a contemporary and suprising way. A new economic model embodied through relevant signs combining heritage with high tech. Generous creates a unique place to livre a new win experience, within an intimate and warm environment, structured in different tasting spaces.


GROUND FLOOR – THE SELECTION
Between tradition and modernity, the ‘selection’ space at street level echoes the website and invites customers to discover the wines with resin furnitures combining raw wooden platforms and tablets allowing a 100% online purchase in-store.

BASEMENT – THE FORUM
A 71 square-meter space, organised around an authentic 4 meters long oak tasting bar, can gather 12 people with a sommelier. This space can host private or public events, or even workshops for B2C or B2B.

BASEMENT – THE WINE CELLARS
Under lock and key, the emblematic bottles of the different domains are kept for the tasting. A specific lighting set dramatizes the cellars in a surprising way.

Warner Music Headquarters by Woods Bagot, London – UK
Woods Bagot has developed a new office space for Warner Music UK located in ...
Underline cafe by by LYCS Architecture, Hangzhou - China
The inner space is clean and tidy. Rows of Bookcases on the wall are made of...
Mini K restaurant by Ontology Studio, Taipei - Taiwan
To make the place younger and more relaxing, the designer use more wood and ...
UpSide Craft restaurant by Input Creative Studio, New York - USA
Reclaimed wood continues onto the white pegboard ceiling, exhibiting the use...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *