Grand Central Recording Studio by Derek Samuel, London – UK

November 25th, 2015 by retail design blog

For the past 21 years, Grand Central Recording Studios trailblazed creativity in sound design, bringing an unparalleled passion for audio to some of the most powerful and memorable campaigns ever created. Soho home of audio now unveils The Lofts, an aspirational new studio space on the seventh floor of the facility, which will transform the audio experience for agencies and brands, wherever they happen to be within the space. The Lofts, which will be the home to two new studios, is the result of the latest collaboration between GC and long-term partner, renowned designer Derek Samuel. Unlike traditional studio designs, the spaces within The Lofts have been created in order to give maximum light and space, with a soft, airy colour scheme within. Both studios have access to panoramic roof terraces.

Every aspect of the design has been chosen in order to provide maximum comfort, calm and the very best in audio experience. The technology within the studios has been envisioned as providing a relaxing, creative environment. Of particular note is the first ever installation of a revolutionary speaker technology, which eliminates the dreaded monitoring ‘sweet spot’ which previously meant you had to sit next to the engineer if you wanted to hear the mix the way it was meant to be. This new monitoring technology means that ‘all areas are sweet’ allowing you to hear a perfect mix wherever you sit, changing the creative dynamic of a post production session for the better by fostering a collaborative, all inclusive creative environment.

Carole Humphrey, Founder and MD, Grand Central, comments: “When working with Derek on the design, foremost in our minds, throughout every stage of the process, was creating a space that would look and feel nothing like what we traditionally expect from a sound facility. The results are akin to entering a private members’ club or a boutique hotel.”

Design: Derek Samuel
Photography: Will Pryce

Dolls and Pistols restaurant & bar by Projectlife, Moscow
Hardwood flooring and exposed brick maintain a special pub vibe inside the D...
New Look store by Checkland Kindleysides, Nottingham
As the second largest women’s fashion retailer in the UK and one of the most...
Visual Mass identity by Bravo Company
Logo takes cue from the visual aesthetics of neon lightings while monogram c...
Charles Sturt University Engineering Building by ThomsonAdsett, Bathurst - Austr...
The form and re-use of the existing frames symbolises home, complements the ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *