Kyung Hee I Korean Medical Clinic by Friend’s Design, Seoul – South Korea

November 27th, 2015 by retail design blog

“Children are not small adults”


Being the low fertility and aging society, children’s health has been drawing more attention and more children’s hospitals are being built accordingly. Children’s hospital requires facility and equipment adhered to children’s disease characteristics, body, and psychology. Because children are inclined to feel fear and anxiety at hospitals, hospital needs to provide stable yet bright atmosphere that can induce their curiosity.


Kyunghee I Korean Medical Clinic is a children’s clinic located in Jingwang-dong. Because the space is for children, we have used birch as finishing material to reduce cold feelings and offer natural warm atmosphere. Warm and comfortable space reduces anxiety while inducing curiosity.


We have added roof on the overall space to give coziness to children and parents, and we made doctorˇŻs office and treatment space open so the children can watch doctor caring for patients, to reduce their anxiety while waiting.

Design : Friend’s Design


















ajando office by Peter Stasek Architect, Mannheim - Germany
ajando office by Peter Stasek Architect, Mannheim - Germany
SquareTrade office by Design Blitz, San Francisco
The heart of the office lies within a central hive area, where cafe and dini...
ALP Logistic Office by JC Architecture, Taipei - Taiwan
With Large windows and high ceilings, we were able to add floor area with st...
8PM + Octopus Space by Cache atelier, Sofia - Bulgaria
8PM is a PR agency based in Sofia, Bulgaria. Our task was not only to redesi...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *