HAODUOQIAN skewer restaurant by The Swimming Pool Studio, Shanghai – China

December 7th, 2015 by retail design blog

The HAODUOQIAN Skewer restaurant in Shanghai where the design concept integrates contemporary design with traditional elements and the project acquaints us with the past, the tradition and th story which comes together to create this inspiring yet relaxed atmosphere.

The design team from The Swimming Pool Studio took inspiration from the traditional bamboo culture in Chengdu. In the memory of old people in Chengdu, bamboo was not only a kind of traditional decoration material but also a common tableware. The designer used bamboo in the indoor facades in a variety of modern forms. The bamboo slices in organic arrangement, closely split bamboo wall, formed a sense of shelter and mixed into the dining space in harmony.

Every element in the restaurant has been carefully designed and positioned. The floor was paved with traditional terrazzo while the local pattern tiles tipped the different function partitions. The heavy old-wooden desktops are strong and full of the sense of primitive simplicity.

Stepping into the restaurant from the entrance with lights and walking through the passage, we come to different dining areas, tasting food or chatting. In such a modern dining space, we can fully experience the traditional hot Chengdu skewer culture and sense of simple.

Designed by Linjie Li / The Swimming Pool Studio
Photography by Hong Zhang

About Our Studio:
The Swimming Pool Studio is a smart and creative oriented interactive studio based in Shanghai, China. From 2009, we have more than 12 staffs and some in-house freelancers with more and more clients. We always help clients to realize their goals, by leveraging different kinds of design techniques and materials. Influenced by an effective process flow and project management method, we can deliver a user friendly work according to clients’ timeline, demand and bear cost-save in mind. In addition, we always balance user experience with good design.



















Cornerstone Restaurant by STUDIO RAMOPRIMO, Beijing
The restaurant is located on the south-west corner of a office tower in Beij...
Warownia restaurant concept by Wamhouse
“Warownia” is the fourth and February (2013) part of the collection called “...
Kids Museum of Glass by COORDINATION ASIA, Shanghai - China
China’s first children’s design museum: the Kids Museum of Glass.
Roadhouse restaurant by Circle Line Interiors, Kamianske - Ukraine
The main goal for our design team was to develop a simple, understandable ye...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *