The Restaurant by RIIS Retail, Aarhus – Denmark

January 5th, 2016 by retail design blog

‘Transform our future canteen area into an aesthetic experience with the atmosphere of a high end restaurant’. This was the assignment given to RIIS Retail by a large Danish clothing company. The layout of the 1.000 sqm was therefore carefully divided into 9 unique seating areas – all with their own individual concept and detailing. A consistent use of materials was applied to create the different areas – solid smoked oak, brass, leather and painted steel – which ensures a subtle transition and yet a clear link between areas. To emphasize the building’s Waterfront location RIIS Retail asked British artist Laura Ellen Bacon to create a weaved willow installation – a dynamic interpretation of the Sea.

Situated in the centre of the new Waterfront in Aarhus, the Restaurant is located at ground level in the recently awarded 22.000 sqm building designed by CF Møller Architects.

Louis Vuitton Maison by Peter Marino, Singapore
In the latter category ranks the luxury brand’s island maison that has open...
wRRap project by studio Tricot, Hong Kong
wRRap project by studio Tricot, Hong Kong
The Legend of Art, Picasso exhibition by Giraldi Associati Architetti, Shanghai ...
To complete his picture has been inserted, in a dark space characterized by ...
Baa/Ga/Din Thai street food restaurant by party/space/design, Bangkok - Thailand
“Red” and “Blue” corners represent “Grill” and “Bar” area. The red corners o...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *