Dacong’s Noodle House by The Swimming Pool Studio, Shanghai – China

January 21st, 2016 by retail design blog

Dacong’s Noodle House is a hand-pulled noodles restaurant providing the most authentic Beijing noodles with soybean paste and other delicacy. Noodle house is one of the oldest food stores in the several-thousand-year of Chinese history. We used the concise design style, combining with the elements of noodle-making tools, to create an ultra modern space of noodle house with traditional features.

It takes the wood and white gray color as the main color tone of the whole restaurant. And a large amount of wood and bricks are used in decoration. The designers took the cube as the basic unit, combining with the spatial distribution and created the decorative shapes on the ceiling which is full of oriental wooden elements based on the parametric design methods.

The designer divided the room with the half transparent partition within the limited dining space. The wooden cubes distributes randomly on the vertical metal lines, bringing a kind of unique visual experience to the guests. It is worth mentioning that the wall gave is hang with ‘rolling pin’ decorations, reminding of the old memories in the noodle houses.

Designed by The Swimming Pool Studio
Photography by Hong Zhang























TIPS Fashion Store by ///byn, Shanghai
TIPS Fashion Store is located on the ground floor of an old French Mansion i...
Lagkagehuset bakery by SPACE, Copenhagen
Lagkagehuset bakery by SPACE, Copenhagen
Nuba restaurant by Futur2, Barcelona
Nuba restaurant by Futur2, Barcelona
Nando's office by Oktra, London - UK
When Nando’s acquired additional space in their existing Putney headquarters...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *