Barneys store, San Francisco – California

March 2nd, 2016 by retail design blog

Following the much publicized opening of a flagship in downtown New York earlier this month, Barneys has shifted its focus to the U.S. west coast where it has pulled off a similar move. The luxury retailer has had a presence in San Francisco’s prestigious Union Square neighbourhood since 2007, but now it has dramatically increased its retail space by acquiring an adjacent building. The new premises, a standalone store in its own right, measure a respectable 19,000 sq.ft. [1,765 sqm.] spread over a ground floor and a lofty basement section, and it’s exclusively dedicated to the relocated men’s collections. The opening of this store is part of a bigger scheme, as the vacated fifth and sixth floors of the original flagship will be renovated to accommodate a new branch of Fred’s, Barneys signature lunch spot.

Barneys’ new men’s store is designed by the company’s in-house design team, and bears a certain resemblance to the flagship store that has opened in Chelsea. The aesthetic is similarly clean and understated, and features a matching palette of whites, grays and sparse touches of shiny chrome and copper. Upon entering the ground floor, shoppers find a curated assortment of high-end men’s bags, leather goods, accessories and eyewear. A swirling staircase leads to the basement section where the men’s ready-to-wear and tailored collections are presented, in addition to footwear and home furnishings. For the most discerning of customers, there’s an area dedicated to made-to-measure and formalwear. Mind you, this floor also connects with the lower floor of the original flagship store next door.

http://superfuture.com/supernews/san-francisco-barneys-store-opening

karis boutique by Suppose Design Office, Hiroshima
The concept of the store is space that is changing its view or atmosphere de...
Yelo Kaki-Gori shop by BaNANA OFFICE, Tokyo - Japan
The client had a strong passion for creating new and quality shaved ice, and...
Ministry of Sound Offices by Jump Studios, London – UK
Jump Studios has designed a new office space for Ministry of Sound located i...
Cold Pressed Juicery by Standard Studio, Amsterdam - The Netherlands
Every morning the street is full of cyclists rushing to work and during the ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *