Casa Perky shoe store by That Design Company, Porto Alegre – Brazil

March 9th, 2016 by retail design blog

PERKY is a very popular Brazilian brand devoted to bring comfort and creativity. The idea is to bring a lightness lifestyle into the shoe world with their famous slip ons. For their first store they hired us to develop the architecture and retail design project that will determine their future stores for the entire Latin America. With their concept that JOY GENERATE JOY our team designed a project that not only would carry all the PERKY’S DNA, but also could be mutant as the evolution of the brand.

The building is a preserved historical house and it is located right in front of “Farroupilha Park”, the largest and most popular park in Porto Alegre, Brazil. The starting point was to preserve the original characteristics of the house but give a modern touch with one of the current fabric stamp in banners that would be exchanged each semester according with their new stamp collections for the season.

The display system, for instance, allows the retailers to change hangers for shelves, making it possible to display less products without looking too empty. The window shops are really high so the we decided to create a “swing set” system that could have their height changed with some simple screws. The light system can follow them. Even the Restroom has interaction with simple notes that could be left for other people or for the store.

In the back you will find the kids area called PERKYDS, where all the hangers and shelves could be removed or rearenged according with the number of SKUs displayed. We reserved a special touch for children to play with wooden jungle figures with a movable mouth inspired by some of our favorite fairy tales. For that we were inspired by our own home made plays in our childhood.

To complete the project we have an area for new products or collections and a place to make your own personalization of slip ons or to pack yourself a Perky as a present for someone. Along with that we have the PERKYS window display were it is possible to change the number and height the little Perkys are show to the public.

Designed by That Design Company
Photography by Katia Farias





Replay flagship store, Beijing
Replay has opened a flagship store in Beijing, marking the brand’s first ste...
Emporium concept store by Garde, Baku - Azerbaijan
The Japanese architectural firm Garde has transformed a 2500m2 three-storey ...
T2 tea store design by Landini Associates, London - UK
Landini Associates has again teamed up with iconic Australian tea brand,T2, ...
Vivienne Westwood flagship store by Fortebis Group, Paris - France
Using a mix of sustainable and natural materials, the furniture is inspired ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *