Valentino flagship boutique by David Chipperfield, London – UK

March 11th, 2016 by retail design blog

Italian fashion house Valentino has continued its collaboration with British architect David Chipperfield for its new flagship boutique on London’s Old Bond Street. The 409-square-metre store on one of the UK capital’s most prestigious shopping streets was designed by Chipperfield with Valentino creative directors Maria Grazia Chiuri and Pierpaolo Piccioli.

Hard Venetian terrazzo and marble surfaces are paired with soft carpets to create the impression of a grand Italian house. Across the front of the upper floors, a four-by-three grid of windows surrounded by Portland stone displays one mannequin in each opening – akin to ancient Roman buildings where statues were placed in rows of niches.

Terrazzo clads the ground-floor facade, framing a large window and a recessed doorway lined with oak. Inside, oak is also used for a combined lift and staircase, which forms a focal feature in the centre of the store and connects its f our levels. The wood is continued on vitrines and display cases on all floors, contrasting with Carrara marble podiums also used to presented accessories.

Marble wraps around the columns on the ground floor, while more grey terrazzo covers the walls on the upper floors of the store. Womenswear products including ready-to-wear garments, accessories and fragrances are all carried at the boutique, which also features a VIP area to provide services for customers with appointments.





















http://www.dezeen.com/2016/03/10/david-chipperfield-valentino-store-flagship-boutique-london/

Tonic Room by Material Creative, Auckland - New Zealand
The floor to ceiling colour blocked shelving units add height to the already...
Céline store, Milan -Italy
Inside, the understatement continues, captured by clean lines and the use of...
Sony PlayStation shop by studio IMA, Seoul - South Korea
For expressing the floating space, we decided to increase the flooring queri...
Omidyar Network office by Oktra, London - UK
They wanted natural finishes and a tasteful colour palette to be used across...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *