Hotwind Taikoo Li Outlet by RIGIdesign, Chengdu – China

March 21st, 2016 by retail design blog

The project is located in a shopping Centre featured by open and low-density blocks in Jinjiang Diststrict, Chengdu. Unlike the traditional in-house shopping Centre, it presents a city leisure centre consisted of streets, lanes and squares. This premise is the model image store of Hotwind, a nationally well-known quick fashion chain in Chengdu. The client opened an outlet in this shopping mall, aiming to provide with customers creative and custom shopping and leisure experience, thus thus consigning the design of the brand’s outlet to Rigidesign.

The store is narrow in layout, a depth space. Part of the design of the entrance follows the brand’s consistent green logo and shining triangle but with some changes and redesign in the presentation, enhanced by the black metal framing around the showcase which centralizes the sight, shapes the brand feature and leaves the customers a new impression on the new brand image.

The designers made a contrast between the white ceiling and the black strip light slots, concisely demonstrating the quick fashion brand style. Part of the forming of the ceiling and the casing lights provides better lighting and serves as the threshold of in-house division. For key display area, the designers adopted the ceiling formation and other carriers such as ground texture and lighting effect to form the virtual division.

Through the research and analysis of the brand, the designers conducted systematic integration and designing in the materials in the store. Through the display function, visual effect, they did not follow the usual single item model, they promoted the items towards generalization, Mathematical Modeling and integration, which is to present the plan of item displaying for this store. The designers followed the consistently concise, natural style, adopted the combination between dark wood pattern and metal, thus shaping a unique fashion retail space that is different from the usual ones.

The designers brought new ideas to the brand’s consistent freshness; they tried a lot of the combination between dark wood pattern and metal, white ceiling and wall, grey ground and dark items, forming a streamlined, clearly-layered shopping experience space. The project is not only the new trial of the brand’s outlet, but also a bold exploration and breakthrough of the outlet image, making the shopping experience direct and unique.

Designed by Kai Liu, Bin Yi / RIGIdesign
Photography by Jack Wen
































Opening Ceremony flagship store, London
The interior is clean and simple, and is further layered with sense of graph...
Our Legacy store by Arrhov Frick, Gothenburg - Sweden
Our Legacy store by Arrhov Frick, Gothenburg - Sweden
Barneys flagship store by Steven Harris Architects, New York City
Mirror and polished stainless steel clad columns, biomorphic shaped tables a...
Kapeh store by Estúdio Jacarandá, Varginha - Brazil
The architectural concept sought the product’s origins to create a contempor...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *