Blanc i Negre bar restaurant by Ramón Esteve Estudio, Ontiyent – Spain

March 22nd, 2016 by retail design blog

Blanc i Negre was based on the aim of recovering the essence of a traditional bar. Its cooking style reflects its environment: an interpretation of the local cuisine that stands up for the taste and quality of the local products.

PURIST AND CONTEMPORANEOUS
The great challenge of this project was the transformation of the existing premises – a classic restaurant with a lot of tradition- in modern and accessible establishment with a strong character that keeps part of its previous traditional personality.

The diamond-shaped geometry of the ceramic tiling, from the Faces collection by L’Antic Colonial –also designed by Ramon Esteve-, matches with the remains of the previous premises, giving the restaurant a noticeable identity. The ceramic flooring, of a discreet beige hue, provides a cosy atmosphere that contrast with other elements such as the golden details of the lighting, the sinuous counter of Nero Marquina veined marble and the diamond-shaped geometry repeated both in Faz furniture by Vondom and in the tiling.

Blanc i Negre is divided in two different rooms with different features: the restaurant area and the bar area, with bar tables and a more casual character. Their result is a space where the interior design achieves a perfect balance between modernity and warmth and contributes to create a unique hedonistic experience.

Corporative identity
All the corporative image -the logotype, the business cards, the menu cards, the tablecloth and even the label of the house wine- has been designed by the staff of Ramon Esteve Estudio, every detail reflecting the restaurant’s philosophy.

Interior Design: Ramon Esteve
Graphic: Ramón Esteve Estudio
Project Management: Ramón Esteve Estudio
Collaborators: Isabel Rincón, Isabel Meyer, Nacho Poveda
Photographer: Alfonso Calza

IL SALONE beauty studio by Egue y Seta, Barcelona - Spain
The texture of the wood and the upholstery fabrics, ranges from earthy hues ...
Warehouse flagship store by Brown Studio, London
The design of the shop front emphasises the historical roots of Warehouse. T...
DotLife store by Whitespace, Bangkok - Thailand
The image of the store is boldly simple, featuring a dramatic patterned ligh...
Valencia Lounge Hostel by Masquespacio, Valencia - Spain
The aim of the design was to convert the hostel in a more contemporary space...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *