Aesop store by Case-Real, Sapporo – Japan

April 1st, 2016 by retail design blog

Materials and colours used throughout the interior of this Aesop store in Sapporo, Japan, were designed by architecture studio Case-Real to mimic the surrounding landscape of snow-topped mountains. Fukuoka-based Case-Real designed the interior for the Australian skincare brand’s 15th Japanese store, which is located inside the JR Tower shopping centre.

The architects wanted to portray the “poetic and scenamatic” atmosphere of Sapporo and its Hokkaido setting, which includes a number of mountains and volcanic plateaus. The main material used to cover the walls and main counter is Sapporo freestone – a type of volcanic stone, which the architects say has been used as a construction material in the region for more than 100 years.

Stainless steel was used to create the display shelves and other functional fixtures throughout the store including the demonstration sink – an important fixture in all the Australian brand’s stores.

http://www.dezeen.com/2016/03/31/case-real-aesop-sapporo-store-interior-design-japan-snowy-mountains/

T.I FOR MEN showroom by khanproject, Seoul
We wanted to renewal of T.I FOR MEN with Wood, Galvanized steel sheet and Ti...
MOCAPE museum of contemporary art by Coop Himmelb(l)au, Shenzhen - China
The building combines two independent institutions — the museum of contempor...
Barrio B lounge bar by Ardi CC, Pristina - Kosovo
We continued using raw metal in tables and chairs, complementing the triangu...
Reading Food and Slow Living restaurant by xyi design, Nanning - China
The solid oak floor was made from old wood salvaged from old homes. The wall...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *