Human-Meditation-Nature installation by Vo Trong Nghia Architects at Venice Architecture Biennale, Venice – Italy

June 1st, 2016 by retail design blog

Titled ‘Human-Meditation-Nature’, Vo Trong Nghia Architects presents an installation at the Venice Architecture Biennale. Speaking to Designboom, the architect explains how the aim of his projects is to create buildings that provide a welcoming landscape, while reconnecting people with nature. Known for his green-filled architecture, the installation inside the central pavilion visualizes as a small forest of bamboo and plants. Visitors are invited to walk through the structure and in turn, show that architecture is not just about function and beauty, but an approach to connect people with nature.

Furthermore, Vo Trong Nghia provides insight into his studio in Vietnam. ‘We see meditation as a beneficial pathway to help people to avoid ignorance, purify their minds, improve their lives and bring people closer to nature. The staff at Vo Trong Nghia Architects are required to meditate twice a day and attend 10-day meditation courses throughout the year to continuously reconnect with nature, as well as to understand their minds at a deeper level. It helps to resist cravings, improve concentration and sensitivity to our surroundings, as well as better decision-making in improving our society, not just for our personal interests.’









http://www.designboom.com/architecture/vo-trong-nghia-venice-architecture-biennale-human-meditation-nature-installation-05-31-2016/

SKIN Environmental Foyer by P-06 Atelier & João Luís Carrilho da Graça, Lisb...
By creating different pattern densities with bigger or smaller cuts, acousti...
Railway Shop Platform 9 ¾, Backlot Café & The Butterbeer Bar by Lumsden Desi...
Railway Shop Platform 9 ¾ & Backlot Café and The Butterbeer Bar by Lumsd...
GOLDKIND Hotel by CRi Cronauer+Romani Innenarchitekten, Heppenheim - Germany
GOLDKIND Hotel by CRi Cronauer+Romani Innenarchitekten, Heppenheim - Germany
Ivy 3D printed clutch by Odo Fioravanti for Maison 203

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *