Neustar offices by STUDIOS Architecture, San Diego – California

June 10th, 2016 by retail design blog

STUDIOS Architecture has recently developed the new offices of internet communications firm Neustar located in San Diego, California. After completing Neustar’s San Francisco office, STUDIOS was asked to design their new office in San Diego’s UTC neighborhood. The company wanted a bright, energetic space to reflect their sunny La Jolla location, as well as their fun and lively culture. Neustar was the first tenant in a new Pei Cobb Freed building with northeast views out to Palomar Mountain and surrounding hills, which served as an inspiration for the design concept.

In response to the hilly backdrop, the wood flooring is installed on a diagonal, lighting fixtures crisscross, and a custom reception desk takes the form of a craggy hill. The elevator lobby features textured cast gypsum wall panels that appear as a dynamic topographic map. Lighting is set into the soffit, which leads into the reception and conference area. Overlapping ribbons of aluminum mesh wrap a glass jewel box conference room, filtering the bright southern sunlight and echoing an aluminum scrim art piece in the San Francisco office.

Angled wood panel walls and recessed seating nooks provide a buffer between work areas and more active zones. The design employs color blocking to denote quiet concentrative spaces in calming blue with lively collaborative areas in vivid yellow. In the two libraries, steel structures house 2-4 person booths; the cross-bracing ties back to the angle concept. Fluted glass provides privacy between the libraries and adjacent work areas without limiting daylight into the space.

Similar to the San Francisco project, layered acoustic “clouds” in open work areas offer a dynamic take on the traditional floating ceiling, and custom stained oak and blackened steel sit/stand workstations allow employees to adjust their work environment. STUDIOS is currently working with Neustar on their Utah, New York, and Los Angeles offices.

Design: STUDIOS Architecture
Photography: Bruce Damonte

Pinkeye’s headquarters, Antwerp
The central element in the design of the 600-square-metre space is a dividin...
UNAS cafe by Nordic Bros. Design Community, Seoul - Korea
Functional elements were separated but no boundaries were set between the sp...
Squarespace Office by A+I, New York City
A+I conducted a 3-month workplace strategy exercise which informed and optim...
Classroom and auditorium building by J. Mayer H., Düsseldorf - Germany
The building was designed for the FOM University of Applied Sciences for Eco...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *