Shipping container pavilon by People’s Architecture Office, Taiyuan – China

June 28th, 2016 by retail design blog

In the Northern Chinese province of Shanxi, People’s Architecture Office (PAO) has designed a pavilion constructed using stacked shipping containers. The architecture comprises two storeys, with six yellow units overlapping perpendicularly above of six red containers. A further roof level provides outdoor recreation space, offering elevated views across the surrounding area. In this way, the stacked and shifted shipping containers maximize rooftop views and shade public areas at ground level.

PAO has positioned the pavilion to extend out towards the neighboring street, showcasing its interior activities. Internally, a double-height atrium forms where the two levels of containers overlap. The ends of each unit feature full height apertures with floor-to-ceiling glazing, allowing sightlines throughout the entire building. Meanwhile, a 7.5 meter cantilevered box is the point of entrance to the building’s roof terrace. The pavilion has been conceived as a temporary structure that can be readily disassembled and easily moved to other locations.

Principals: He Zhe, James Shen, Zang Feng
Project team: Zhang Minghui, Amy Song, Zhang Zhen

Lift installation for the New Museum Gala by Snarkitecture, New York City
An array of forty-five white inflatable spheres, each controlled by an indiv...
NIGHTJAR restaurant by Manousos Leontarakis & Associates, Heraklion – Greece
The decoration is classic American and combined with exceptional music, its ...
Fish Restaurants! 7 Thalasses restaurant, Thessaloniki - Greece
7 Thalasses restaurant, Thessaloniki - Greece
BECYCLE fitness studio by götz+bilchev Architekten & Lien Tran & DRAA, B...
Whereas traditionally gyms have pursued a more neutral or even aseptic atmos...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *