arhiDOT design office, Bucharest – Romania

July 11th, 2016 by retail design blog

For our architectural practice we wanted an unconventional and representative space, small and manageable, a place where we’ll feel more at home than at the office, providing a direct contact with the street and the city. Thus, we’ve decided to set our office in a 22 square meters garage (used for storage at that moment), on the ground floor of a 60’s apartment building in Cotroceni, recovering a forgotten space at the same time.

With a single room only, everything was designed with maximum efficiency possible. We wanted to integrate all the necessary utilities to operate independently, an expanded working area and a meeting /relaxing / dining room. All that without the cramped space feeling.

Besides the exterior glazing, the space finishing interventions were minimal (straightening and epoxy covering the floor). We have paid a special attention in the installations execution, to solve inside the space all the necessary equipment but also to get lower consumption for utilities (all lighting is LED technology, water efficient faucets). But what really transformed the space was, actually, the furnishing.

Basically, the unfinished walls are “dressed” in big pieces of furniture or cladding (including the ceiling). We wanted an intelligent, relaxed and very flexible space, which can be easily transformed depending on our needs. The closed furniture cabinets disguise all facilities (toilet, technical room, kitchen, big storage, printers, etc.) and the independent pieces of furniture are modular and can be reconfigured in different ways.

Project authors: Vlad Bostina, dana Bostina, Simona Istoc / arhiDOT design office
Photo : Arthur Tintu

LINGERIE STORES! Oysho lingerie store by Lázaro Rosa-Violán, Barcelona - Spain
Warm, toasted neutral tones have been employed in the decor, on matte surfac...
Mensfloor redesign at Paragon Department Store by HMKM, Bangkok - Thailand
HMKM redesigns the destination mensfloor at the Siam Paragon Mall, Bangkok. ...
Atelier Krikos Office by Studio Ardete Pvt Ltd, Punjab - India
The entrance to the office is defined by a nine feet by six feet wide pivote...
Sal de Allo restaurant by NAN Arquitectos, Pontevedra - Spain
There are two starting points of the project: move indoor the sailor environ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *