Casa Alitalia lounges by Studio Marco Piva, Rome, Milan – Italy

July 28th, 2016 by retail design blog

The Aim of Casa Alitalia project by Studio Marco Piva is to offers travelers a new type of welcome, teaming strong emotions with flawless efficiency. The concept was to create an environment with a homey feel rather than of a public space, with areas arranged like a house: an entrance area, calm areas to relax and others dedicated to food and beverages.

The intense, all-encompassing perception fully reflects those characteristics Italy is renowned for. Both the form and the idea of a gateway leading into Casa Alitalia are reflected in the concept of a large doorway leading into an italian building, a passage that takes guest from the chaotic airport environment, into a calm, inviting, sophisticated space.

Designed by Studio Marco Piva

Element Café by designphase dba, Singapore
The beauty of natural products, such as herringbone-pattern laid marble and ...
United Imaging Healthcare booth by VAVE at CMEF 2016, Shanghai - China
Visible from a distance a bright cube opens its corner like an unfolded thea...
Panduit Offices by Eskema Arquitectos, Mexico City - Mexico
Eskema adds to their long list of corporate office design, the new working l...
Oriental Vision Flagship store by Prospace Asia, Guangzhou - China
A Simple geometric pattern was used as a key design feature that was applied...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *