Vin Sante + N House by Shigeru Ban Architects, Tokyo – Japan

August 3rd, 2016 by retail design blog

In Japan, Shigeru Ban Architects has completed ‘Vin Sante + N House’, a combined restaurant and residential building. The wooden 3-storey structure occupies a prominent corner plot in Toyko, along a walkway populated with cherry blossom trees. Cross laminated timber has been used for the scheme’s columns and beams, ensuring large open spaces, without the need for internal supports.

At ground level, Shigeru Ban has used paper tubes to bring a sense of warmth and hospitality to the restaurant, complementing the surrounding wooden structure. Different dining areas are provided beneath the undulating ceiling. Fully retractable openings allowing the eating area to extend out onto an external terrace, offering guests the chance to dine outdoors. The two levels above contain apartments, with the structural system again ensuring the potential for flexible internal layouts.









http://www.designboom.com/architecture/shigeru-ban-vin-sante-and-n-house-restaurant-tokyo-japan-08-02-2016/

SongFa Bakut Teh Restaurant by Metaphor Interior at Pantai Indah Kapuk, Jakarta ...
The idea of creating interior design for SongFa in Pantai Indah Kapuk was in...
China Lane Hot Pot Restaurant by The Swimming Pool Studio, Nanjing - China
Old wooden floor, cement, metal plates create corners of private spaces. The...
Novotel Amsterdam Schiphol Airport hotel by Mulderblauw architects, Hoofddorp - ...
The public spaces have additionally been given a Dutch touch in the form of ...
Dine Art restaurant by Area-17, Hong Kong
The metal mesh bar counter and vintage leather stools act like a filter betw...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *