Gyro offices by VOA, New York City

August 21st, 2016 by retail design blog

VOA (now Stantec) has developed the new offices of marketing agency Gyro located in New York City. Guests and staff enter Gyros offices directly off the elevator into their reception/lounge. This semi-private area is screened by shelving and includes several diner-style banquettes and a super-graphic installation of Gyro’s main mantra, “Ignite Something.” By locating this informal meeting zone in the middle of the floor plan it functions as a collaboration hub between the studio and client areas on either end of the floor plate.

Adjacent to the Reception area is a large Pantry/Breakout space with counter-height farm table communal seating. The open studio area is the largest space in the office, filled with 84 bench-style desks, equipped with an informal lounge area with a drop down projection screen. The “client focused” area consists of conference rooms, including a main presentation room called “The Ignition Room.” These areas are grouped around an open Living Room/Lounge with fireplace and Coffee Bar.

Set in a historic building, the floor contains a large central core which elongated the program into a series of diverse work settings. Utilizing historic remnants, simple finishes, paint and environmental graphics helped drive cost savings, while also branding the space and creating visual impact.

Design: VOA (now Stantec)
Photography: Garrett Rowland

https://officesnapshots.com/2016/08/18/gyro-offices-new-york-city/

F.I.L. flagship boutique, Singapore
Wooden parquet style flooring dating back to over a century ago, antique tin...
Natural Resources Defense Council Offices by Studio Gang Architects, Chicago – I...
Studio Gang Architects have developed a new office space for the Natural Res...
West Elm Headquarter by VM Architecture and Design, New York City
VMAD worked with West Elm to create a timeless and sophisticated space – mor...
SUAN LONG Restaurant Chain by DYER-SMITH FREY
The fish-shed pattern of the paravents is lasered out of oak layers and was ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *