PERSONAL POINT Store by A3 Vision, Shengyang – China

August 24th, 2016 by retail design blog

Man is not only an individual of nature but also a member of natural population. The core philosophy for this design proposal is to explore the space design elements, break the boundaries or blur the boundary line, according to the relationship between man and nature, and allow people in the space to have more interactions with the external nature and achieve organic combination.

Space is a private domain that men have created in nature, which provides a shelter from wind or rain, and suits their needs for living, dwelling and working, but it doesn’t mean that walls sever the association between man and nature, because men get the initial energy from sunshine, air, rainwater, plants and other natural elements.

Therefore, the building and nature which are relatively independent and blending with each other forms an intact system, and we use such concept to construct the selling place of different brands, so that customers can select their intended commodities in a natural and comfortable environment.

In spatial layout, you may explore more possibilities through combination of openness and privacy, transparency and reality. Semi-transparent window design expresses the independent but penetrating integral relationship between man and nature. The thin-lines framed house, iron handing rods and large partitions of show window, and the whole wall boards of locker room, constitute the balance and conflict between dots, lines and faces through different volumetric relationships.

Raw stones, woods, cements, black steel panel walls, and natural materials, express a simple and toughened power. The portfolio of textures of different materials is also a reflection of crossing borders and infusing with each other.

Designer office: A3 VISION
Design Team: Wang zhifeng Liu chao
Photographer: Chen lei

POP-UP STORES! Trunk LABS store, London
Featuring a concise retail space of approx. 30 sqm. [323 sq.ft.], the décor ...
TOY STORES! Retail Hamleys flagship store by Chute Gerdeman, London
The stairways were redesigned in order to improve customer flow and allow sh...
NMC Arstyl®Wall Panels stand by A&B Project, Belgium
The wooden structures with suspended panels allow the concept to be flexible...
Optik Külling by Heikaus, St. Gallen - Switzerland
The store design takes up the rounded shape of the glasses that is reflected...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *